Een grote ondergrondse tentoonstellingsruimte, een nieuwe entree met betere publieksfaciliteiten en restauratie van het monumentale pand. Deze plannen wil Museum Arnhem verwezenlijken nu het stadsbestuur heeft ingestemd met de bijbehorende investering van 11,2 miljoen euro. 

Als de gemeenteraad ook groen licht geeft voor de investering, begint een selectieronde voor de architect die de klus op zich mag nemen.

Museum Arnhem wil jaarlijks flink meer bezoekers trekken. Momenteel komen ieder jaar ongeveer 60.000 bezoekers naar het museum. Dat moeten er 75.000 tot 100.000 worden. Het thema Kunst en Samenleving moet in de toekomstplannen een verbindende factor worden tussen de verschillende collecties en exposities in de culturele instelling.

Directeur Saskia Bak is blij met de steun voor de uitbreiding en vernieuwing. ''Het museum zit op een van de mooiste plekken van Nederland met een geweldig uitzicht. Wij willen het parklandschap nog beter bij het museum betrekken. De tuin wordt de 'groene buitenzaal' van het museum.''