In samenwerking met Theaterkrant.nl zet NU.nl de vijf mooiste, spannendste en grappigste theatervoorstellingen van december op een rijtje.

Deze maand tippen we Een soort Hades van Theater Utrecht, Willem Ruis de show van zijn leven, Oeroeg, Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld en het magische sprookjesballet Sleeping Beauty.

Een soort Hades - Theater Utrecht - 21 november 2015 t/m 7 februari 2016
Een soort Hades is het moderne meesterwerk van de Zweedse schrijver Lars Norén; een intiem en scherp humoristische voorstelling over het leven in een psychiatrische inrichting. Net als Norén zet regisseur Thibaud Delpeut de zwakkeren in de samenleving centraal in een tijd van maakbaar geluk en afbrokkelende zorg.

Met: Claire Bender, Peter Blok, Guy Clemens, Joost Bolt, Astrid van Eck, Bram Gerrits, Hein van der Heijden, Wendell Jaspers, Jesse Mensah, Titus Muizelaar, Ilke Paddenburg en Vincent van der Valk.

Film: Jokko Voogt (Drescode Agency). Muziek: Port of Call

Meer informatie

Willem Ruis, de show van zijn leven -  Tot en met 13 maart 2016
In Willem Ruis, de show van zijn leven zit je net als vroeger thuis op de bank en laat je je opnieuw meevoeren door zijn eigenzinnige presentatie, spannende spelletjes en herkenbare liedjes met natuurlijk ‘de Zeepbel’.

Maar je rvaart ook de mens Willem Ruis in zijn streven naar perfectie en de onstuitbare drang om de grootste te willen worden.  Zijn voortdurende hunkering naar erkenning door zijn vader, hoe hij zijn gezin verwaarloosde en daardoor zijn vrouw Ineke verloor, met op het laatst zijn onzekerheid en eenzaamheid.

Een portret, een ode maar vooral een verhaar over ambitie, liefde en gemis.

Meer informatie

Oeroeg ­ - Bos Theaterproducties en MATZER Theaterproducties - Tot en met 14 februari 2016
Oeroeg vertelt het verhaal van de vriendschap tussen een Javaanse jongen en de zoon van een Nederlandse administrateur in het Nederlands-Indië van voor de Tweede Wereldoorlog. Bos Theaterproducties en MATZER Theaterproducties maakten samen de theaterversie: over ontheemd zijn van je geboortegrond, het samenkomen van culturen en de verzoening met het onbekende.

Acteur Leopold Witte en muzikant Helge Slikker geven het bekende verhaal van Hella Haasse vorm tot een muzikale vertelling. De regie is in handen van Michiel de Regt. Oeroeg is nog t/m 14 februari te zien in het hele land.

Meer informatie

Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld - Shanghai Ballet - 17 decemver tot en met 17 januari
Het Grootste Zwanenmeer ter Wereld uit China zal vanaf 17 december voor het eerst haar vleugels uitslaan in de Nederlandse theaters. De Engelse topchoreograaf Derek Deane heeft diens versie van het Zwanenmeer speciaal voor het Nederlandse publiek ingestudeerd met het Shanghai Ballet.

In plaats van 16 zwanen ziet men in deze productie 48 zwanen dansen. De ballerina's vormen een geheel, dat op de  muziek van Tsjaikovski’s meesterwerk in uiteenlopende  tableaus aan de kijker voorbijtrekt. 

Van 17 december t/m 17 januari in Breda, Amsterdam, Groningen, Enschede, Rotterdam, Heerlen, Apeldoorn en Den Haag.

Meer informatie

Sleeping Beauty -  DG Theater
Het sprookjesballet Sleeping Beauty (Doornroosje) is geschikt voor jong en oud. Tsjaikovski schreef de muziek, de choreografie is van Petipa en de uitvoering en enscenering van het geroemde balletgezelschap uit Tatarstan.

Te zien in onder andere Rijswijk, Rotterdam en Den Haag.  

Meer informatie