Schrijfster J.K. Rowling verdedigt op Twitter Harry Potter-personage Sneep. "Sneep stierf voor Harry Potter, uit liefde voor zijn moeder Lily. Harry Potter eerde hem door hem alles te vergeven en dankbaar te zijn."

Een aantal fans was op Twitter niet zo te spreken over Sneep.

"Sneep is een grijs karakter", zei Rowling daarop. "Je kan van hem geen heilige maken, omdat hij wraakzuchtig en een pestkop was. Je kan van hem ook geen duivel maken, omdat hij stierf om de toverwereld te redden."

Het personage Severus Sneep is in de Harry Potter-boeken een leraar op Zweinstein. Hij was verliefd op Lily Potter, de moeder van Harry Potter. In december 2014 lichtte Rowling het personage uitgebreider toe in een nieuw verhaal. Zo legde ze onder meer uit waarom Severus Sneep Professor in Toverdranken was.

De schrijfster kon de Twitter-discussie tussen haar fans wel waarderen, zo liet ze vrijdag weten. "Ik moet dit zeggen: jullie hebben een boel gediscussieerd over Sneep de afgelopen jaren. Mijn tijdlijn explodeerde vandaag opnieuw met liefde en haat. Verander nooit!"