De nieuwe familievoorstelling De Gelaarsde Poes van het RO Theater is een maand voor de premiere al een hit. Vier weken voor de aftrap van de tournee zijn er al meer dan 30.000 kaarten voor het stuk verkocht. 

Dit is een unicum in de geschiedenis van het Rotterdamse gezelschap.

De hoofdrol wordt gespeeld door acteur Maarten Heijmans, die eerder deze week een Emmy Award won voor zijn vertolking van Ramses Shaffy in de gelijknamige televisieserie.

Andere rollen zijn er voor Arjan Ederveen, Alex Klaasen, Dick van den Toorn, Keja Klaasje Kwestro en Wart Kamps. Het stuk is geschreven door Don Duyns, die eerder met het RO Theater de succesvolle musical Lang & Gelukkig maakte.

De eigentijdse bewerking van het bekende sprookje verhaalt over molenaarszoon Jaap die als hij alles kwijtraakt nog maar op één vriend kan vertrouwen: zijn gelaarsde Poes. Samen trekken ze door een vreemd land, op zoek naar eten en werk.

Succes

Door de slimme en onnavolgbare streken van Poes weten de twee in no time het vertrouwen van de koning te winnen en zich een plek aan het hof te verwerven. Maar is alles wel zo mooi als het lijkt?

De familievoorstellingen van het Ro Theater oogsten al jaren veel succes en vielen diverse keren in de prijzen. Gijs Naber won voor zijn bijrol in Lang en Gelukkig de Musical Award 2015.

En Woef Side Story (2012-2013) was met vijf Musical Awards (waaronder Beste Kleine Musical 2013) de grote winnaar van het Musical Award Gala 2013.