Twee van de beroemdste vrouwen van de twintigste eeuw, Marlene Dietrich en Edith Piaf, worden binnenkort in Amsterdam geëerd met hun eigen voorstelling. 

Op 6 mei, de sterfdag van Dietrich, gaat in theater Het Zonnehuis het stuk In bed met Edith en Marlene in première.

Deze nieuwe muziektheaterproductie van schrijver en regisseur Daniel Cohen vertelt over de intense vriendschap tussen de twee illustere vrouwen.

Het idee voor deze productie komt van Irene Kuiper en Frédérique Sluyterman van Loo, die ook de hoofdrollen voor hun rekening nemen. Acteur Ger Otte speelt de rollen van alle mannen in hun leven en verzorgt de muzikale begeleiding. Al hun grote hits passeren de revue, veelal in een nieuw jasje gestoken.

Nachtelijke ontmoeting

De voorstelling vertelt over een nachtelijke ontmoeting tussen Piaf en Dietrich. Tijdens een indringend gesprek wordt duidelijk hoe verschillend beide vrouwen in het leven staan en hoe zij omgaan met hun status als icoon.

In bed met Edith en Marlene is half mei een beperkte periode te zien in theater Het Zonnehuis in Amsterdam-Noord, net voorbij de NDSM-werf. De voorstelling wordt geproduceerd door Stichting De Nel.