De Engelse zanger Morrissey maakt kans in de prijzen te vallen met zijn debuutroman List of the Lost. Het boek is genomineerd voor de Literary Review's 2015 Bad Sex in Fiction Award.

Dat meldt BBC woensdag.

Het is een boekenprijs voor de meest ongehoorde passage van seksuele beschrijvingen in fictie. De prijs wordt voor de 23e keer uitgereikt. List of the Lost kwam in september uit. De voormalig frontman van rockband The Smiths kwam zo'n twee jaar geleden al met een autobiografie die prima werd ontvangen.

In List of the Lost schrijft Morrissey (56) onder meer over een "bulbous salutation", een bolvormige begroeting. Andere boeken die voor de prijs zijn genomineerd zijn Fear of Dying van Erica Jong en The Martini Shot van George Pelecanos.

Ontmoedigen

Het doel van de prijs de aandacht te vestigen op slecht geschreven, oppervlakkige en overbodige erotische passages in moderne fictie. De jury wil dat ontmoedigen. Pornografische of erotische boeken zijn uitgesloten van deelname.

Vorig jaar won Ben Okri met The Age of Magic. De Nigeriaanse dichter en romanschrijver beschreef hoe de hoofdpersoon de tepel van een vrouw beroerde alsof het een schakelaar was, waarna zij ging schijnen.