Na drie jaar van renovatie heropent het Musée Rodin in Parijs deze week de deuren met nieuwe presentaties van de werken van de Franse beeldhouwer. Midden in het centrum van de Franse hoofdstad, gebruikte Auguste Rodin het Hotel Biron en de tuin als atelier in de jaren voorafgaand aan zijn dood in 1917.

De plek herbergt versies van De Denker en De Kus, twee wereldberoemde beeldhouwwerken. Het herenhuis trekt jaarlijks 700.000 bezoekers en had 16 miljoen euro nodig voor de renovatie, waaronder een herstel van de vloer en het interieur.

Het museum heeft nu een geheel nieuwe lay-out en voorheen niet eerder tentoongestelde werken en schilderijen uit de persoonlijke collectie van Rodin, waaronder schilderijen van Vincent van Gogh en Edvard Munch. Door de nieuwe lay-out en een andere verlichting is er nu een betere zichtbaarheid op de werken, aldus museumdirecteur Catherine Chevillot.

Het project is mede door het gieten van nieuwe bronzen beelden van originele mallen van Rodin betaald, zei ze. De Franse staat droeg bijna de helft van de kosten bij, de rest kwam uit eigen middelen.

Video: Rodin museum in Parijs na drie jaar weer open

Rodin museum in Parijs na drie jaar weer open
Rodin museum in Parijs na drie jaar weer open