Marco Borsato, Robin de Levita en John Ewbank werken samen aan de musical Sky, die zal gespeeld zal worden in Theater Amsterdam en op 3 april in première gaat. 

Dat bevestigt Triple P Entertainment donderdag middels een persbericht.

In de musical zijn veel nummers van Marco Borsato te horen, waaronder Mooi, Afscheid nemen bestaat niet, Vlinder, Was mij en Ik kan het niet alleen.

De musical gaat over een pubermeisje genaamd Sky, die in haar droomwereld alle problemen overwint die ze heeft gehad in het echte leven. "Van opgroeien zonder vader, tot puberliefdes en pesten," aldus theaterproducent Robin de Levita tegen de Telegraaf.

De Amerikaanse scriptschrijfster Sarah Miles heeft het script geschreven. Bobby Boermans regisseert de musical.

In Sky wordt gebruik gemaakt van 3D-technologie, waardoor de kijker geen verschil ziet tussen wat echt is en animatie op het podium. De 24 dansers bewegen tussen de 3D-projecties. "Zo kan bijvoorbeeld een kast opeens wegsmelten of de kamer 180 graden kantelen. De techniek gaat zo ver dat we bij wijze van spreken zelfs een vijftigtal in 3D geprojecteerde mensen over het podium kunnen laten wandelen," aldus De Levita.

Componeren

Ewbank begon in 2003 al met het componeren voor Sky. Hij liet zijn liedjes destijds aan Borsato horen en die reageerde enthousiast.

"Hij heeft het eerste recht op wat ik maak. We hebben een groot aantal voor Sky bestemde nummers, na overleg met Robin, toen ook voor het album Zien opgenomen. Vandaar dat het publiek een deel van de songs in de musical zal herkennen. Ik schat dat er ongeveer veertig procent nieuw materiaal in de voorstelling is beland," aldus Ewbank tegen de Telegraaf.

Sky gaat op 3 april in première in Theater Amsterdam. "Dit hebben we speciaal voor Anne gebouwd, maar al met zo veel projectiemogelijkheden dat we uitstekend uit de voeten kunnen. De decors met het Achterhuis kunnen we gemakkelijk opzijschuiven over de rails, zodat we die voorstelling altijd nog een keer in reprise kunnen nemen. In de gigantische ruimte die ontstaat bouwen we het podium dat nodig is voor het revolutionaire 3D-decor," aldus De Levita.