In samenwerking met Theaterkrant.nl zet NU.nl de vijf mooiste, spannendste en grappigste theatervoorstellingen van de maand november op een rijtje.

Deze maand tippen we Tjitske Reidinga in Sophie, Eline Vere, acrobatisch danstheater

No Sweat, de nieuwe voorstelling Jabroer van Ton Kas en de nieuwe dansvoorstelling Under My Skin van So You Think You Can Dance-choreografe Isabelle Beernaert.

Tjitske Reidinga in Sophie - Een nieuw toneelstuk van Roos Ouwehand
In Sophie zien we een meisje van acht opgroeien tot jonge vrouw, tot moeder en uiteindelijk oma. In de voorstelling, die speelt in Sophie’s meisjeskamer in haar ouderlijk huis, zien we haar leven aan ons voorbijtrekken. Haar conflicten en haar keuzes. Haar geluk en haar verdriet. Het leven van Sophie is net zo gewoon en net zo bijzonder als ons eigen leven en dat van iedereen om ons heen. Sophie is een stuk met  humor en ontroering, waarin in alle eenvoud tastbaar wordt wat dat eigenlijk is: een mensenleven.

Van 3 nov t/m 23 dec in het DeLaMar Theater in Amsterdam

Meer informatie

Eline Vere - De worsteling van een jonge vrouw
Eline Vere is een van de bekendste romanpersonages van de Nederlandse literatuur. In de gelijknamige debuutroman van Louis Couperus wil een keurig Haags meisje ontsnappen aan de keurige mannen, de sleur en het korset van haar milieu. Ze betaalt een hoge prijs: uitstoting, verwarring en ten slotte de dood. De intrigerende worsteling van een jonge vrouw, die een eigen leven probeert te leiden.

Eline Vere wordt gespeeld door een roemruchte cast: Hanne Arendzen, Oda Spelbos, Nico de Vries, Nettie Blanken, Vincent Croiset, Abel Nienhuis, Marc Klein Essink, Nina Goedegebure en Julia Herfst. Bewerking en regie: Ger Thijs.

Tot 30 januari 2016 te zien door het hele land

Meer informatie

No Sweat - Acrobatisch danstheater
Grenzen tussen dans, acrobatiek en theater vervagen in deze adembenemende voorstelling over het leven van de vrouw. Multi-getalenteerde vrouwen dansen en bewegen op opzwepende muziek over het podium én ver daarboven. Met behulp van palen, touwen en trapezes tarten zij brutaal maar altijd elegant de zwaartekracht.   

"…Deze vrouwen hebben sixpacks, durven zonder vangnet salto’s te maken en zwaaien in alle vrijheid rond slechts vastgemaakt aan hun nek. No Sweat is female power: passie, lef en samenwerking…" - de Volkskrant

Van 3 t/m 28 november te zien door heel Nederland

Meer informatie

Jabroer -  Ton Kas
T/m 13 februari 2016 te zien: een aaneenschakeling van hilarische, seksistische, grove en flauwe moppen. "De komische acteur, bekend van Hertenkamp en 't Schaep, heeft een mooi genre op het toneel gezet. Met hem is de moppentapper opgestaan die de techniek van de grap volledig doorgrondt." - De Stentor

"Kas vertelt over zijn twee huwelijken en vele dates daar tussenin. De één is heel dik, de ander heel lelijk, een derde wat al te enthousiast tussen de lakens. 'Bij m'n strijkplank kostte het me meer moeite om de pootjes uit mekaar te krijgen.' De herdershond die herhaaldelijk het toneel op- en afloopt benadrukt de eenzaamheid van zijn baasje: 'Hoe later ik thuiskom, hoe enthousiaster hij is." - Het Parool ****

Tot 13 februari 2016 te zien door heel Nederland

Meer informatie

Under My Skin - Isabelle Beernaert
De populaire Belgische choreografe Isabelle Beernaert brengt met Under My Skin haar zesde avondvullende theaterproductie. Isabelle Beernaert is geliefd bij het publiek en bewijst dat steeds opnieuw met haar innemende choreografieën die ze ook dit jaar weer maakte voor het televisieprogramma So You Think You Can Dance.

Isabelle Beernaert is niet bang om emoties te tonen en zich aan het publiek te laten zien in alle openheid, met de passie en hartstocht die daarbij komt kijken. Dat is de kracht van haar choreografieën in de nieuwe theaterproductie Under My Skin.

Van 6 november t/m 21 februari te zien door heel Nederland

Meer informatie