Carry Slee vindt boeken schrijven minder belangrijk

Carry Slee voelt door de komst van haar kleinkinderen niet meer de urgentie om drie boeken per jaar te schrijven.

Dat vertelt ze in gesprek met het AD.

Ze heeft haar werktempo naar eigen zeggen flink teruggeschroefd. "Van drie boeken per jaar naar een", vertelt de 66-jarige schrijfster. "Het is niet meer zo belangrijk dat ik nog een boek schrijf, maar wel dat ik mijn dochters uit de prut kan helpen als er iemand ziek is."

"Ik vind: ik ben oma om oma te zijn. Het is rijk om oma te zijn. Twee dagen per week komen de kleinkinderen en dat is heerlijk, warm, gezellig. Dan speel ik met ze, bouwen we tenten. Ze mogen alles. Als ze in de winter een ijsje vragen, prima. Haal maar uit de vriezer, zeg ik dan."

Moeders

Slee vindt het mooi om te zien hoe haar dochters als moeders zijn. "Dat is het mooiste aan het omaschap, om te ervaren hoe mijn dochters veranderd zijn. Zo volwassen. Alles doen ze voor het kind en niet langer voor zichzelf. Ze hebben hun levens anders ingericht, net als ik."

Toch is de schrijfster niet van plan om met het schrijven te stoppen. "Maar omdat ik het schrijven nog steeds zo ontzettend leuk vind, blijf ik ook daar tijd voor inruimen."

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie