Het toneelstuk Harry Potter and the Cursed Child is officieel een opvolger van de zeven boeken over de tovenaarsleerling. Schrijfster J.K. Rowling ontkende eerder dat het om een prequel zou gaan, maar een sequel werd nooit besproken.

Op de Harry Potter-site Pottermore is vrijdag bekendgemaakt dat het inderdaad om een achtste deel gaat.

Het vervolg op Harry Potter en de relieken van de dood, vertelt over een volwassen Harry Potter en zijn zoon Albus, die moeite heeft met het verleden van zijn vader en hoe het gezin in de wereld staat.

"Het is altijd moeilijk om Harry Potter te zijn en het is niet veel makkelijker als hij een overwerkte werknemer is van het Ministerie van Magie, een echtgenoot en een vader van drie schoolgaande kinderen", zo valt te lezen in de synopsis van het stuk.

Verleden

"Terwijl Harry vecht met een verleden dat niet wil blijven waar het hoort, heeft zijn zoon Albus moeite met het familieverleden. Terwijl het verleden en heden in elkaar opgaan, leren zowel vader als zoon een moeilijke waarheid: soms komt het donker uit onverwachte hoek."

In de laatste Harry Potter-film is te zien hoe het hoofdpersonage zijn twee oudste kinderen, James Sirius en Albus Severus naar de trein naar Zweinstein brengt. Het toneelstuk, dat uit twee delen bestaat, zal meteen daarna doorgaan.

Het is nog niet bekend wie de hoofdrollen hebben in het toneelstuk.