Actrice Sigrid ten Napel, onder meer bekend van hitseries als Penoza en Overspel, maakt volgend seizoen haar theaterdebuut. Zij is in het voorjaar van 2017 te zien in een nieuwe uitvoering van De Meeuw van Tsjechov. 

Dat heeft Toneelgroep Oostpool zondag bekendgemaakt.

Andere rollen worden gespeeld door Vincent van der Valk en Ariane Schluter.

Alle drie de acteurs werden afgelopen maand genomineerd voor een Gouden Kalf: Van der Valk voor zijn rol in Gluckauf, Ten Napel voor haar vertolking in Prins en Schluter voor haar hoofdrol in de korte film Een goed leven. Schluter mocht de prijs voor haar rol van een weduwe die haar leven opnieuw moet opbouwen, vrijdagavond ook daadwerkelijk in ontvangst nemen.

Het is voor Schluter ook de eerste keer dat zij meespeelt met Toneelgroep Oostpool.

Stuk

In De Meeuw van Tsjechov zet de schrijver twee levensbepalende momenten naast elkaar. Enerzijds schetst hij jonge mensen die op het punt staan hun dromen op de werkelijkheid los te laten. Anderzijds toont hij ervaren mensen die de stand opmaken: waar heeft het leven me gebracht?

Konstantin en Nina staan aan het prille begin van een kunstenaarsleven. Arkadina - moeder van Konstantin - en haar goede vriend Trigorin kunnen juist terugblikken op een succesvolle carrière als actrice en schrijver.

De voorstelling wordt geregisseerd door Marcus Azzini, die eerder voor Oostpool met veel succes een nieuwe versie van Angels in America maakte. De Meeuw is in het voorjaar van 2017 in de Nederlandse theaters te zien.