De musical The Lion King komt terug naar Nederland.

De website Musicalreports meldt dat producent Stage Entertainment dit najaar audities organiseert voor een nieuwe Nederlandstalige versie van de voorstelling.

The Lion King is gebaseerd op de gelijknamige Disneyfilm uit 1994 over leeuwenwelpje Simba dat moet vluchten als zijn gemene oom Scar zijn vader Mufasa vermoordt en de macht grijpt.

De musical, met muziek van Elton John en Tim Rice, ging in 1997 in première op Broadway en won zes Tony Awards. De voorstelling is wereldwijd inmiddels door 80 miljoen mensen gezien.

Negenhonderd

The Lion King was tussen 2004 en 2006 ruim negenhonderd keer in het Circustheater in Scheveningen te zien en trok daar 1,6 miljoen bezoekers. De hoofdrollen werden toen gespeeld door Edwin Jonker en Carolina Dijkhuizen.

Het is niet duidelijk waar Stage de musical ditmaal gaat opvoeren. Maar gezien de omvang van de voorstelling is het Circustheater een logische keuze. Dit betekent vermoedelijk dat The Lion King de opvolger wordt van de nieuwe Nederlandse versie van The Beauty and the Beast, die in december in première gaat.

Etnische origine

Stage Entertainment zoekt voor de de voorstelling volwassenen en kinderen 'van etnische origine'. De producent organiseert in oktober en november open audities in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam om zo nieuw talent te ontdekken.

Het gaat om zowel volwassenen als kinderen. Het is de bedoeling de nieuwe talenten vervolgens verder op te leiden op de 'Lion King School'. Eerder hanteerde Stage deze aanpak ook voor de musical Billy Elliot, die het afgelopen jaar in Scheveningen te zien was.