De Franse choreograaf Loïc Perela (1983) wint de Prijs van de Nederlandse Dansdagen. Perela kreeg de prijs van 12.000 euro vrijdagavond in Maastricht bij het begin van de achttiende editie van het festival.

De prijs is bedoeld voor jonge en veelbelovende choreografen die al enkele bijzondere projecten hebben gerealiseerd in het professionele circuit, maar die nog geen structurele subsidie ontvangen. Het geldbedrag is dan ook bestemd voor het maken van een nieuw werk.

De jury nomineert eerst choreografen, die vervolgens worden uitgenodigd een plan voor een nieuw werk te maken en te presenteren. Perela kwam met het dansstuk 'Hashtag'. "Daarmee eert hij de kracht en breekbaarheid van het lichaam en nodigt hij het publiek uit om dat aan den lijve te ondervinden", oordeelde de jury. "We waren geraakt door zijn presentatie."

Tijdens de Nederlandse Dansdagen van vrijdag tot en met zondag krijgt het publiek de belangrijkste ontwikkelingen van de Nederlandse danskunst te zien. Op verschillende locaties in Maastricht worden werken van opkomende choreografen en voorstellingen van gevestigde dansgezelschappen opgevoerd. Van klassiek ballet tot urban dance en van avant-garde tot moderne dans.