Zondag 14 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Toon Hermans

Herdenking honderdste verjaardag Toon Hermans

De honderdste verjaardag van cabaretier Toon Hermans (1916-2000) wordt komend jaar herdacht met een reeks publicaties en evenementen. 
Door ANP

Zo is er een hommage in het theater, waarbij Herman Van Hove vertelt over zijn jaren als vriend en laatste manager van Toon Hermans.

Zoon Maurice Hermans brengt liedjes en verhalen over zijn vader en in april huldigen Vlaamse artiesten de beroemde theaterpersoonlijkheid tijdens een speciale voorstelling in Antwerpen.

In maart verschijnt het boek Helemaal Toon, een selectie uit zijn oeuvre van poëzie en proza. Ook verschijnt het Nieuw Gebedenboek met tientallen nooit eerder gepubliceerde gedichten.

Nootmuskaatkolonel

Op donderdag, bij de presentatie van het herdenkingsjaar, werd De Nootmuskaatkolonel gepresenteerd. Het bevat nonsensteksten en koldertekeningen van Hermans.

Eerder dit jaar dook een manuscript op dat al helemaal persklaar bleek te zijn. De herdenking is een initiatief van Uitgeverij Lannoo en de Stichting Toon Hermans, opgericht door de zonen van de podiumkunstenaar.


Lees meer over:

toon hermans

Aanbevolen artikelen