In samenwerking met Theaterkrant.nl zet NU.nl de vijf mooiste, spannendste en grappigste theatervoorstellingen van de maand oktober op een rijtje.

Deze maand tippen we Het meisje met het rode haar, Fatal Attraction, Sneeuwwitje, Nachtvlucht en Ventoux.

1. Het meisje met het rode haar met Roos van Erkel, Jim Bakkum e.v.a.
Haarlem, 1943. De roodharige rechtenstudente Hannie Schaft ziet hoe de oorlog haar wereld verandert. Thuis wordt steeds minder thuis. Ze wil niet langer lezen over recht maar iets doen en sluit zich aan bij het gewapend verzet. Ze neemt het heft in eigen handen en pleegt vele aanslagen op landverraders. Wanneer mede-verzetsstrijder en vriend Hugo bij een aanslag omkomt, zweert ze hem te zullen wreken.

Wie was Hannie Schaft en wat dreef haar om de keuzes te maken die ze maakte? Zeventig jaar na haar overlijden vertelt de musical Het meisje met het rode haar het verhaal van deze jonge vrouw opnieuw.

Te zien vanaf 1 oktober door heel Nederland.

Meer informatie

Bekijk de trailer
Bekijk de trailer

2. Fatal Attraction met Matteo van der Grijn, Loes Haverkort, e.a.
Thriller over lust, obsessie en wraak naar de wereldberoemde film met Michael Douglas en Glenn Close. Misschien wel de beste waarschuwing tegen vreemdgaan. Een gewaarschuwd mens…!

Het leven van Daan (Matteo van der Grijn), een succesvolle advocaat, en zijn jonge gezin verandert drastisch na een spannend weekend met de prachtige Alex (Loes Haverkort). Daan denkt dat hij na z'n avontuurtje gewoon kan weglopen, maar Alex wenst niet genegeerd te worden. Ze achtervolgt Daan en zijn familie met angstaanjagende gevolgen. 

Te zien vanaf 9 oktober door heel Nederland.

Meer informatie

Bekijk de trailer
Bekijk de trailer

3. Sneeuwwitje - Een anti-sprookje voor volwassenen van het Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni
In de humoristische en rauw-poëtische theatertaal van Ko van den Bosch wordt Sneeuwwitje wakker in een wereld vol welvaart, waarin iedereen bang en kwaad wordt als anderen daarin willen delen. Want wie ligt daar opeens in het bedje van de dwergen? En wie eet er ineens van hun bordje? Muren worden opgetrokken en grenzen moeten dicht. En dat alles om te voorkomen dat de wereld verandert. Sneeuwwitje wil maar één ding. Weg van deze behoudzucht, op zoek naar een ander en beter leven.

Sneeuwwitje is het tweede sprookje van Ko van den Bosch, dat net als zijn Alice in Wonderland door de pers met lovende woorden wordt ontvangen. Met hoofdrollen voor Charlie Chan Dagelet, Tamar van den Dop en Igor Podsiadly staat Sneeuwwitje garant voor een ontroerende en spraakmakende voorstelling.

Te zien tot en met 10 december 2015 in het theater bij u in de buurt.

Meer informatie | Lees de recensie

4. Nachtvlucht van Theatergroep Suburbia
Vliegveld, vertrekhal. Avond valt, vlucht vertraagd. Daar zitten ze, de verlorenen die nu op weg naar een verre bestemming hoopten te zijn. De cameraploeg van Hello, Goodbye is net vertrokken, de winkels zijn dicht. Sommigen proberen te slapen, anderen irriteren elkaar. Vier acteurs spelen verschillende rollen in vele verhalen. Komisch en tragisch. Hollandse verhalen over liefde en verdriet. De ochtend daagt. Eindelijk kunnen ze vertrekken. Ze gaan naar buiten, daas, moe, met hun rolkoffers en hun rugzakken.

Afgelopen jaren is Ger Thijs uitgegroeid tot een van de belangrijkste toneelschrijvers van Nederland. Speciaal voor Theatergroep Suburbia schreef hij de nieuwe toneeltekst Nachtvlucht. Een feest van herkenning voor iedereen die wel eens afscheid moest nemen…

Met Khaldoun Alexander Elmecky, Nanette Edens, Lowie van Oers en Marit Hooijschuur. Theatertournee van 23 oktober 2015 t/m 30 januari 2016.

Meer informatie

Bekijk de trailer
Bekijk de trailer

5. Ventoux - Over mannen en hun vervlogen vriendschaps- en andere lekke banden
Regisseur George van Houts (o.a. De Verleiders) wil met zijn toneelbewerking van het boek Ventoux de valse romantiek van mannenvriendschappen ontluisteren. Bert Wagendorp schreef volgens hem een diep tragisch, prachtig verhaal dat verder gaat dan alleen maar een stukje wielrennen.

Ventoux is een toneelstuk over vergankelijkheid, verraad, schuld, gefalsificeerde herinneringen en de dood. Over vier vijftigers die wanhopig proberen de tijd terug te fietsen… Met: Cees Geel, Chris Tates, René van Zinnicq Bergmann en Dennis Rudge en een bijzondere postume rol voor de getalenteerde dichter en muzikant Martijn Teerlinck (1987-2013).

Meer informatie