De première van de Nederlandse theaterversie van de beroemde thriller Fatal Attraction, aanstaande zondag in de Goudse Schouwburg, gaat niet door. 

Hoofdrolspeelster Loes Haverkort heeft zich afgelopen zondag dusdanig geblesseerd dat er geen andere mogelijkheid is dan de première uit te stellen.

Dat heeft de producent DommelGraaf & Cornelissen dinsdag bekendgemaakt.

Ongelukje

Haverkort speelt de rol van de fatale minnares Alex, een rol die in de film door Glenn Close werd vertolkt. De Nederlandse actrice heeft in huiselijke kring een ongelukje gehad. Hierdoor is er een pees in haar voet beschadigd. Een deel van haar voet is nu in het gips gezet teneinde het herstel te bespoedigen.

De nieuwe datum voor de première van Fatal Attraction is maandag 19 oktober. De première vindt nu plaats in het DeLaMar in Amsterdam. De andere rollen in het stuk worden gespeeld door Matteo van der Grijn (Soldaat van Oranje), Sytske van der Ster (De Co-assistent), Kevin Hassing en Marian Mudder (Baantjer).

Geen verstandige optie

"We hebben in de afgelopen 24 uur alle opties bekeken", laat producent Hans Cornelissen weten. "Ook Loes zelf wilde heel graag dat de première door zou gaan. We hebben gekeken of er nog wijzigingen in scènes en kleding konden worden aangebracht. Dat bleek uiteindelijk geen verstandige optie."

Het toneelstuk Fatal Attraction is tot en met 31 januari 2016 te zien in de Nederlandse theaters.