GroenLinks-raadslid Tom van den Nieuwenhuijzen uit Eindhoven is in de nacht van vrijdag op zaterdag in Amsterdam gekozen tot Mister Gay Nederland 2015.

Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

De jury verkoos de 33-jarige deelnemer unaniem. Van den Nieuwenhuijzen liet daarmee negen andere finalisten achter zich. Juryvoorzitter Henny Huisman prees de winnaar als "bevlogen, welbespraakt, to the point en iemand die staat voor een grotere beweging dan alleen zichzelf. Hij is een Mister Gay waar heel Nederland zich in kan verplaatsen."

Van den Nieuwenhuyzen deed in 2007 al een keer mee aan de competitie, maar ging er deze avond met de titel vandoor. "Ik stond te trillen toen ik het hoorde", vertelt de winnaar. "Ik wil nu de maatschappelijke discussie aangaan samen met politiek Nederland. Het kan niet dat wij op nummer zeven staan in de lijst van meest homovriendelijke Europese landen."

De jaarlijkse verkiezing van de meest begeerlijke homoseksuele man van Nederland vindt plaats op 25 september in Club Panama in Amsterdam. Organisator Gay.nl zoekt met de competitie naar een rolmodel voor jonge, Nederlandse homo’s.