In het Museum Escher in het Paleis in Den Haag hangen tal van replica's, zonder dat dit duidelijk is voor bezoekers. Dat schrijft de Volkskrant donderdag.

Ook het personeel zou niet kunnen vertellen welke werken door Escher zelf zijn gemaakt en welke niet. 

De M.C. Escher Stichting beheert de auteursrechten van de kunstenaar en stelt dat het publiek voor de gek wordt gehouden met ordinaire reproducties. 

Mark Veldhuijsen, conservator van de M. C. Escher stichting, noemt de zaak "heel erg kwalijk". De stichting zorgde onlangs nog dat een Escher-tentoonstelling in het Gemeentemuseum Den Haag niet doorging. "Omdat die tentoonstelling enkel uit replica's zou bestaan, heeft de stichting dat tegengehouden."

Tournee

Een deel van de collectie van de Nederlandse kunstenaar is bezig met een internationale tournee, schrijft de krant. De M.C. Escher Stichting gaat met Escher in het Paleis in overleg over de replica's. 

"Ik weet niet waar Veldhuijsen het over heeft", reageert Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum Den Haag op de kritiek. "De stichting heeft de licentieovereenkomsten goedgekeurd waarin staat dat wij die reproducties mochten maken."