De Troje Trilogie van theatermaker Koos Terpstra wordt volgend jaar weer opgevoerd. Toneelschuur Producties brengt het stuk in het najaar van 2016 weer op de planken, zo maakte de producent woensdag bekend.

Het is voor het eerst in zeventien jaar dat het stuk door een professioneel gezelschap in Nederland wordt gespeeld.

De Troje Trilogie werd onlangs uitgeroepen tot één van de twintig belangwekkendste Nederlandse stukken ooit. Terpstra ontving voor het drieluik een Taalunie Toneelprijs. Het stuk werd vertaald in het Duits, Spaans, Engels, Pools en Zweeds.

Andromache

De Troje Trilogie gaat over de drie episodes uit het leven van Andromache, de vrouw van de Trojaanse leider Hector. Het is een leven vol hoogte- en dieptepunten, oorlog en vrede, grote liefdes en allesverzengende jaloezie. Acteurs zijn nog niet bekend.

De regie is in handen van Paul Knieriem. De première is op 20 oktober in de Toneelschuur in Haarlem; daarna volgt een tournee door het land tot en met half december.

Koos Terpsta schreef meer dan twintig toneelstukken en was artistiek leider van onder andere het RO Theater (1995-1998) en het NNT (1999-2009). Ook is hij regisseur, van cabaretiers als Hans Sibbel en het satirische programma Dit was het nieuws.