Tineke Schouten is voorlopig nog niet van plan met pensioen te gaan. De 61-jarige comédienne wil acteerwerk op zich nemen en heeft plannen om een musical te schrijven.

Dat zegt de 61-jarige comédienne woensdag in het AD.

Schouten zegt te willen acteren in een film en in een toneelstuk. De komende tijd is de comédienne nog bezig met haar nieuwe voorstellingen Gewoon Doen!, waarmee ze vanaf deze week door het land trekt.

"Op mijn leeftijd vragen mensen: hoe lang ga je nog door? Als ik net als iedereen op mijn 67e met pensioen ga, heb ik nog drie nieuwe shows te gaan. Maar ik wil er nog 25 schrijven", zegt Schouten, die zich "hartstikke fit" voelt.

Wel heeft ze met haar man en kinderen afgesproken dat die aan de bel trekken. "Toch heb ik tegen mijn man Hans en Stefanie en Sigrid gezegd: 'Als het er niet meer uitziet, zeg het keihard in m'n gezicht'."

Lastige periode

Het was voor Schouten moeilijk om te werken aan het stuk. "Het moest van ver komen. Ik schreef de show in de vreselijke periode van IS, de afgehakte hoofden, de vliegramp MH17 en die depressieve zomer, met de crisis nog altijd voelbaar."

Ontmoedigen laat Schouten zich echter niet, ook houdt ze de druk hoog voor zichzelf. "Op televisie zie ik soms cabaretiers waarbij er drie minuten geen lach klinkt. Dan krijg ik het benauwd. Ik dwing mezelf om elke halve minuut met een grap te komen. We komen er immers om te gieren."