Collega-cabaretiers hebben maandagavond in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam een eerbetoon gebracht aan Paul van Vliet, die 10 september tachtig jaar werd.

Tijdens de eenmalige jubileumvoorstelling Vandaag of morgen traden Youp van 't Hek, Herman van Veen, Bert Visscher en Jochem Myjer op met de Haagse conferencier.

Uit hun eigen oeuvres selecteerden ze een mix van types, liedjes, gedachten en verhalen. Youp van 't Hek riep Paul van Vliet op nou eindelijk eens te stoppen.

''Je kunt het ons collega's niet meer aandoen'', zei hij op het podium. ''Wij worden ouder, met lichamelijke gebreken. Het kan niet dat een bejaarde van tachtig een nieuwe show in elkaar flanst. Dat is het martelen van je collega's.''

In stilte

Paul van Vliet zei voorlopig niet aan stoppen te willen denken. ''Ik vind dit het leukste wat er is.'' Hij wilde zijn tachtigste verjaardag eigenlijk in stilte vieren, maar Carré stak daar een stokje voor en zei dat hij met bevriende collega's zelf een avond mocht samenstellen.

''Het is een van de mooiste cadeaus die ik heb gekregen in mijn leven'', aldus de kleinkunstenaar, die 299 keer op het podium stond in het Amsterdamse theater. Hij sloot de avond af met het lied Mannen van tachtig op de melodie van Meisjes van dertien, een van zijn grootste hits.

Prominenten

Tal van prominenten waren aanwezig op de jubileumavond, onder wie prinses Beatrix en prinses Laurentien. De opbrengst van de kaartverkoop gaat naar Unicef, waar Beatrix beschermvrouw van is en waar Van Vliet ambassadeur van is.

De voormalige vorstin kent de conferencier overigens al langer, ze studeerde met hem in Leiden.