Cabaretier Jan Jaap van der Wal zegt het steeds moeilijker te vinden om PVV-leider Geert Wilders onderwerp van zijn grappen te maken. "Het wordt langzamerhand zo schertsend."

Dat zegt de 35-jarige in gesprek met de Volkskrant.

"Het punt begint langzaam te komen dat hij zo irrelevant wordt dat je er bijna geen grappen meer over kunt maken. Het wordt langzamerhand zo schertsend", stelt de geboren Fries.

"Je maakt toch ook een grap om iets in beweging te zetten of iets aan te pakken. Maar de kans dat hij premier wordt lijkt me nihil, de kans dat hij weggaat ook. Hij zal er wel een beetje bij blijven hangen denk ik."

Prinsjescabaret

Van der Wal presenteert maandag- en dinsdagavond de tweede editie van Prinsjescabaret. Tijdens het evenement plaatsen cabaretiers een kritische en komische noot bij de politieke situatie in Nederland.

Dat de lachers in de zaal voor een ommezwaai in Nederland zullen zorgen is volgens Van de Wal niet waarschijnlijk.

"De traditie dat een cabaretier ook een opiniemaker was naar wie echt werd geluisterd, zijn we kwijt. Wim Kan kon in zijn tijd op charmante wijze fel uithalen naar de politiek, ik denk dat hij wel gehoord werd in Den Haag. Nu vindt iedereen zichzelf cabaretier en opiniemaker, de concurrentie is groot en Nederland is klein."