De originele West End-cast van de internationaal bejubelde musical Priscilla, Queen of the Desert strijkt in november twee weken neer in Carré. 

De hoofdrol in het spektakel wordt in Amsterdam vertolkt door de Australische zanger, acteur en musicalster Jason Donovan.

Donovan, in de jaren negentig vooral bekend als popartiest, stond in 2009 en 2010 op West End op de planken in de rol van travestiet Mitzi in de hitmusical.

Na volle zalen in Londen ging het muziektheater, gebaseerd op de Australische cultfilm The Adventures of Priscilla, Queen of the Desert uit 1994, op tournee door Engeland en later ook naar Spanje en Italië. Van 10 tot en met 22 november staat de productie in Koninklijk Theater Carré.

De 47-jarige zanger verheugt zich op zijn eerste buitenlandse tripje met Priscilla. "Ik heb alleen nog met de show in Engeland gestaan, dus vind het heel leuk dat ik nu ook mee naar het buitenland mag. En dan nog wel naar Amsterdam. Ik geloof dat er geen enkele artiest is die hier niet graag komt."

Jonge jaren

Hoewel het lang van huis zijn hem tegenwoordig minder makkelijk afgaat dan in zijn jonge jaren. "Eerlijk is eerlijk, het liefst ben ik natuurlijk thuis bij mijn drie kinderen en vrouw en slaap ik elke nacht in mijn eigen bed. Maar goed, ik moet ook mijn gezin onderhouden en met die Hollywoodcarrière schiet het niet echt op. En als je dan in een stad als Amsterdam mag zijn, in een mooi hotel waar je jefamilie heen kunt halen, dan heb je een prima baan toch?!"

Universeel thema

Priscilla - de musical werd overladen met prijzen en volgens de hoofdrolspeler gaat het verhaal ook zeker in Nederland aanslaan. "Het is uiteindelijk een universeel thema over vriendschap, dat werkt overal ter wereld. En jullie hebben een grote gay-community, die dit helemaal fantastisch gaat vinden."

Donovan omschrijft de show als een groot muziekspektakel met veel discoklassiekers, glitter en glamour en humor. "Het is geen typische musical, maar meer een avond vol bekende nummers en feest."

Cultklassieker

De geboren Australiër, die al jaren in Londen woont, en Priscilla gaan ver terug. Donovan kreeg begin jaren negentig een rol aangeboden in de film die uitgroeide tot cultklassieker. Maar hij weigerde en de klus ging naar Guy Pearce. "Op dat moment in mijn leven maakte ik misschien andere keuzes dan ik nu zou doen."

Des te blijer is hij dat hij nu weer in de huid én jurk van Mitzi mag kruipen in de musicalversie. "Ik ben heel trots dat ik deel uitmaak van dit bijzondere verhaal."