Schrijfster Connie Palmen denkt niet aan kritiek. "Mijn boeken zijn mijn boeken. Hoe mensen erop reageren is niet aan mij. Ik zie het wel."

Dat zegt Palmen zaterdag in een interview met NRC Handelsblad.

Palmen heeft net een nieuw boek uitgebracht: Jij zegt het, over Ted Hughes en de zelfmoord van zijn vrouw, Sylvia Plath.

"Ik hoop juist dat ieder boek kritiek krijgt, dat sterkt me in de overtuiging dat ik een knietje heb gegeven aan iets dat nog als taboe gezien wordt. Dat is wat ik wil. Plaagstootjes uitdelen. Nee, het gaat veel meer over de ervaringen die ik heb.”

Roddels

Palmen vertelt ook over roddels en "verhalen die mensen bedenken". "Er is bijvoorbeeld eens een documentaire over me gemaakt waarin allemaal mensen werden geïnterviewd met wie ik niets had. En toen I.M. (boek over de relatie tussen Palmen en Ischa Meijer, red.) uitkwam heeft een vriend in de krant gesuggereerd dat hij een relatie met Ischa had gehad. Ischa homoseksueel, stond op de voorpagina.”

De schrijfster geeft aan dat ze niet zoveel aan die verhalen en roddels kan doen. "Ik wil alleen, met mijn zoveelste boek, de macht van het woord laten zien. En het enige, dat is natuurlijk een paradox, waarmee ik het verraad kan tonen is door zelf de macht te grijpen en een boek te schrijven. De taal en het woord hebben een gevaarlijke kant.”