Chansonzangeres Juliette Gréco zal op 19 september optreden tijdens de 33ste Nacht van de Poëzie in TivoliVredenburg in Utrecht. Ook zullen de Britse singer-songwriter Benjamin Clementine en harpiste Lavinia Meijer die avond het podium betreden.

“Het is een ongelofelijke eer om Juliette Gréco dit jaar op De Nacht te mogen ontvangen,” laat festivaldirecteur Michaël Stoker weten. “De vrouw is een levende legende; het Franse chanson is ooit in haar keel geboren.”

Gréco dankt haar bekendheid aan klassiekers als ‘Déshabillez-moi’ en ‘Je suis comme je suis’. Ze was de minnares van Miles Davis en werd een filmster door de films van Orson Welles. Ook was ze bevriend met Jacques Brel, Jacques Prévert en Serge Gainsbourg, die allemaal liedjes voor haar hebben geschreven.

Afscheidstournee

Op dit moment is de inmiddels 88-jarige zangeres bezig met haar wereldwijde afscheidstournee. Op zondag 20 september staat ze daarom in Carré, maar de avond ervoor nog één keer in de Grote Zaal van TivoliVredenburg.

Tijdens de Nacht van de Poëzie worden de dichters tijdens de poëziemarathon afgewisseld door muziek- en theateracts.

Naast Juliétte Gréco, Benjamin Clementine en Lavinia Meijer zullen ook cabaretier Mike Boddé en Erol Josué optreden. Mike Boddé zal een eerbetoon brengen aan de pas overleden tekstdichter Drs. P.