De officiele opvolger van James Bond-schrijver Ian Fleming, Anthony Horowitz, vindt het personage dat filmmakers neerzetten maar niets. "Bond is te zwak in Skyfall. En dat hoort niet."

LET OP: DIT BERICHT KAN SPOILERS BEVATTEN

Dat zegt de schrijver volgens verschillende Britse kranten in een interview met The Mail on Sunday.

Horowitz noemt Daniel Craig, die James Bond momenteel speelt, een geweldige acteur en een geweldige Bond. "Hij was fantastisch in Casino Royale (uit 2006 red.), maar Quantum of Solace, daar ging alles mis. Skyfall is mijn minst favoriete James Bond-film. Het is de enige Bond-film die ik nooit goed heb gevonden."

Volgens de schrijver is Bond "te zwak" in de laatste films. Horowitz noemt het mislukken van het redden van Bonds baas M daar een voorbeeld van. "De slechterik wint. Hij wil M vermoorden en dat lukt hem ook nog. Als je de baas van MI6 moet beschermen, dan neem je haar niet mee naar je Schotse boerderij zonder wapens en vertel je al helemaal niet aan de slechterik waar je bent. Het maakte me allemaal kwaad."

Spectre

Horowitz heeft geen goede hoop voor de nieuwe Bond-film Spectre, die in november uitkomt. "De film zal vertellen over zijn familie en ik snap dat de fans dat spannend vinden. Maar ik wil het niet weten. Ik wil zijn twijfels, zijn onzekerheden en zijn zwaktes niet kennen. Ik wil hem gewoon zien doen, zien moorden en zien winnen."

Bekijk de trailer van Spectre:

James Bond: Spectre - Trailer
122
James Bond: Spectre - Trailer