Stage Entertainment Nederland wil af van de paar vaste contracten die het bedrijf met musicalacteurs heeft. De grootste theaterproducent van Nederland volgt daarmee naar eigen zeggen de flexibilisering van de arbeidsmarkt.

Stage is in overleg met Stanley Burleson en Pia Douwes, die zo'n speciale arbeidsovereenkomst hebben, over een nieuwe invulling van de samenwerking op projectbasis, zoals dat gebruikelijk is in de musicalsector.

Dat heeft een woordvoerder van het bedrijf zondag bevestigd. Hij beklemtoont dat Stage Entertainment zeker blijft samenwerken met Burleson en Douwes.

"Het mes snijdt aan twee kanten", legt hij uit. "Een vast contract biedt wel zekerheid, maar zonder contract is het voor de acteurs ook juist weer makkelijker om projecten met anderen aan te gaan. Tot nu toe moesten ze voor al het werk buiten Stage om specifiek toestemming vragen of dat soort kansen laten lopen."

Chantal Janzen

Voormalig directeur Joop van den Ende bood in het verleden een aantal uitzonderlijke talenten een vaste aanstelling aan om ze exclusief aan Stage Entertainment te binden. Behalve Burleson en Douwes had ook Chantal Janzen een vast contract. Zij heeft de aanstelling eerder ontbonden toen zij meer voor televisiezenders in Nederland en Duitsland ging werken.