Het Oxford English Dictionary, een van de meest prominente woordenboeken van de Engelse taal, heeft duizend nieuwe woorden en zinsneden toegevoegd, waaronder 'wine 'o'clock' en 'awesomesauce'.
 

De makers van het woordenboek brengen eens per kwartaal een herziening uit, waarbij nieuwe woorden kunnen worden opgenomen en de betekenissen van bestaande woorden kunnen worden geüpdatet.

De samenstellers voegen nieuwe woorden en zinsneden toe wanneer zij genoeg onafhankelijk bewijs hebben verzameld dat de woorden in kwestie wijdverbreid zijn geraakt in de Engelse taal. Verder is het ook een eis dat de woorden niet slechts kortstondig worden gebruikt.

Andere nieuwe woorden die zijn opgenomen zijn 'mkay': de informele vorm van het woord 'okay', dat vooral populair werd door de serie South Park; 'manspreading': wanneer een man met zijn benen wijd, breeduit zit in het openbaar vervoer; 'McGyver': het op inventieve wijze maken of repareren (van een object) met voorwerpen die zich toevallig in de buurt bevinden; en 'mic drop': het opzettelijk laten vallen van de microfoon om het slot van een indrukwekkende toespraak kracht bij te zetten, zowel letterlijk als figuurlijk.

Geen taalverloedering

Volgens eindredacteur Fiona McPherson van Oxford Dictionaries is het toevoegen van meerdere jargonwoorden geen taalverloedering. "Er zijn altijd nieuwe jargonwoorden verschenen. Ik denk dat we ons daar tegenwoordig alleen veel bewuster van zijn, vanwege ons moderne consumptiepatroon en onze leefwijze."

"We worden constant bestookt met meer en meer plaatsen waar dit soort woorden worden gebruikt en daardoor denken we dat het er tegenwoordig meer zijn. Ik denk niet dat dit het geval is."