De Broadway-musical Pippin, in 2013 de grote winnaar tijdens het Tony Awards Gala, komt in het voorjaar van 2016 naar Nederland. 

De originele Amerikaanse voorstelling is in maart en april 2016 exclusief in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam te zien, zo maakte directeur Madeleine van der Zwaan woensdagavond bekend.

Nederland is het eerste Europese land waar Pippin te zien is. De muziek is van componist Stephen Schwartz, die eerder ook het veelvuldig bekroonde Wicked maakte. Het bijzondere aan de musical is dat in de voorstelling zang en dans worden gecombineerd met hoogstaande acrobatiek en magische circusacts.

Pippin speelde jarenlang voor uitverkochte zalen op Broadway en toert momenteel door de Verenigde Staten. Deze tournee wordt onderbroken voor speelperiodes in Nederland en Japan. De Europese première in Carré is op 10 maart. “Toen ik de voorstelling zag, wist ik meteen dat Pippin hier in Carré thuis hoort", aldus Van der Zwaan.

Verhaal

De musical vertelt het verhaal van prins Pippin die op zoek is naar zichzelf en de zin van het leven. Hij kan in de voetsporen van zijn vader Karel de Grote treden of zijn eigen koers varen.

Pippins zoektocht verloopt niet zonder slag of stoot en hij wordt hier in bijgestaan door een magische verteller, the Leading Player, en haar acrobatische theatergezelschap. Stephen Schwartz’ beroemdste nummers uit deze productie zijn Corner of the Sky, Magic To Do, Morning Glow en Guess I’ll Miss the Man.

Een deel van de cast van Pippin is het komende weekend in Nederland om vrijdagavond tijdens de opening van de Uitmarkt een voorproefje van de voorstelling te geven. De kaartverkoop voor de speelperiode in Carré gaat vrijdagochtend van start.