De auteur van het nieuwe boek in de Millenium-reeks heeft zich uitgelaten over de ruzie tussen journalisten en zijn uitgever. De uitgever van David Lagercrantz' boek eist dat journalisten alle interviews pas publiceren na het uitkomen van het boek.

Dat melden verschillende nieuwssites, waaronder Yahoo.

Lagercrantz werkt aan het eerste boek in de Millenium-reeks sinds het overlijden van Stieg Larson, die onder andere The Girl with the Dragon Tattoo schreef.

Journalisten die interviews aanvragen met Lagercrantz krijgen te horen dat ze The Girl in the Spider's Web niet mogen lezen voorafgaand aan het interview. Ook delen van het interview die niet over het nieuwe boek gaan mogen niet gepubliceerd worden voor de publicatiedatum van het boek.

Boycot

De hoofdredacteur van een Deense krant noemde de restricties 'absurd' en riep op tot een boycot. Lagercrantz, die zelf ook journalist is, laat nu weten dat hij snapt dat verschillende journalisten nu hebben gezegd geen interviews met hem te willen doen.

"Ik denk niet dat ik akkoord zou gaan met zulke restricties", aldus Lagercrantz.

De eerste drie Millenium-boeken over hacker Lisbeth Salander werden tussen 2005 en 2007 uitgebracht en verkochten wereldwijd zo'n tachtig miljoen kopieën. Er is zowel een Zweedse als een Engelse film gemaakt van de boeken.