De architect van het gebouw dat sinds enkele tijd een museum huisvest over de moordenaar Jack the Ripper, is woedend. Volgens Andrew Waugh is zijn bureau misleid.

"Er is ons verteld dat het een museum zou worden over de geschiedenis van Britse vrouwen in de politiek. Dat er weinig geld was, maar dat het een museum zou worden met een belangrijk moraal", aldus Waugh volgens The Guardian in gesprek met een architectenbureau.

"We hebben het voor heel weinig geld gedaan, omdat we het doel zo mooi vonden: aandacht vragen voor het belang van vrouwen in de politiek. Wij vinden dat ook heel belangrijk."

Veranderen

De directeur van het museum zegt dat het zijn idee is geweest om inderdaad aandacht te geven aan vrouwen in de politiek, maar dat hij tijdens de opbouw merkte dat het nog interessanter zou zijn om een museum te maken uit het standpunt van de slachtoffers van Jack the Ripper en daarom van gedachten veranderde.

The Guardian heeft echter ontdekt dat Mark Palmer-Edgcumbe al in 2008 bezig was met een tentoonstelling over de moordenaar. In 2012 was hij mede-directeur van een tijdelijk museum over Jack the Ripper.

Een woordvoerder van het museum laat weten dat het de bedoeling is om aandacht te geven aan de slachtoffers van de moordenaar en het op geen enkele manier de moorden probeert te verheerlijken.