Jeremy Scott wordt voor de rechter gedaagd. De ontwerper zou ongevraagd afbeeldingen hebben gebruikt die graffiti-artiest Joseph 'Rime' Tierney heeft ontwikkeld.

Dat schrijft Vogue woensdag.

In zijn laatste collectie, voor de herfst en winter van 2015, gebruikte de ontwerper van Moschino graffiti-afbeeldingen om zijn jurken, jasjes en tassen verder aan te kleden. De afbeeldingen zijn in 2012 door Tierney bedacht.

"Rime is een bekende artiest. Jeremy Scott en Moschino hebben zonder zijn toestemming gebruik gemaakt van zijn eigen verzonnen afbeeldingen. Niet alleen is zijn werk misbruikt, maar ook is de goede naam van Rime aangetast", aldus de advocaten van de artiest in de aanklacht.

Met Ball

Met name het bezoek van Perry en Scott aan het Met Ball afgelopen jaar, waarbij ze allebei de ontwerpen droegen, zouden in het verkeerde keelgat zijn geschoten.

"Daar hebben ze gedaan alsof zij het werk zelf verzonnen hadden en kregen ze heel veel aandacht voor het werk van Rimey."

Rimey eist dat de verkoop van de kleding met zijn afbeeldingen direct wordt stopgezet en dat hij een niet nader genoemd bedrag betaald krijgt. Moschino heeft nog niet gereageerd op de aanklacht.