Veel van de bezittingen van Marilyn Monroe werden al eens geveild, maar nu gaan er wel heel intieme items van de in 1962 overleden Hollywoodster onder de hamer.

Via een website kan er geboden worden op lokken haar en haar zogenaamde 'falsies', opvulling voor in haar bh. Het startbod staat op 50.000 dollar (45.993 euro).

De bijzondere voorwerpen hebben een ietwat lugubere achtergrond: het haar werd afgeknipt voordat Monroe werd opgebaard. Ook de pads zijn afkomstig uit de lijkkist. De familie bracht de items naar de lijkschouwer om de ster er perfect uit te laten zien, maar er werd uiteindelijk gekozen voor katoenen opvulling van haar bh.

Effect

"De falsies gaven niet het beoogde effect", zo is te lezen in een brief van Alan Abott, de eigenaar van het bedrijf dat de uitvaart van Monroe verzorgde.

Abott zegt dat hij zelf de vernietiging van de bijzondere items heeft weten te voorkomen. "Ze verwijderde de falsies en gooide ze in de vuilnisbak, waar het haar al in zat. Toen iedereen weg was heb ik het eruit gehaald."