Iedere maand worden in Nederland veel theatervoorstellingen aangeboden. In samenwerking met Theaterkrant.nl zet NU.nl de vijf mooiste, spannendste en grappigste theaterfestivals van de maand augustus op een rijtje.

Deze maand tippen we een circusspektakel met Karin Bloemen, de Kinderen voor Kinderen Musical, het bijzondere buitenspektakel EXIT en de festivals Boulevard en Noorderzon.

1. Cirque Stiletto 3 - 28 augustus tot en met 20 september - Haarlem en Amsterdam

Een verrassende nieuwe editie van Cirque Stiletto met Karin Bloemen dient zich aan. Zij is de énige vedette in ons land die de hoge “C” weet te combineren met Circus, Cabaret, Chansons, Comedy en Clownerie en daarmee totaaltheater creëert met haar 6C’s!

In Cirque Stiletto 3 wordt Karin tot haar grote vreugde omringd door het muzikaal talent van Wëreldbänd, de Italiaanse drag queen Lady LaLa McCallan met drie octaven en The Stiletto Dancers. Natuurlijk zijn wederom internationaal bekroonde circusacts te gast, die garant staan voor spanning, schoonheid en sensatie!

2. Kinderen voor Kinderen Musical Waanzinnig Gedroomd - 14 tot en met 23 augustus - Amsterdam

Na het enorme succes van Waanzinnig Gedroomd keert de Kinderen voor Kinderen Musical van 14 tot en met 23 augustus voor de allerlaatste keer terug in het DeLaMar Theater in Amsterdam! En niemand minder dan Pepijn Gunneweg (BZT-Show) speelt dit keer de rol van Meester Augustus!

Met hits als 'Op een onbewoond eiland’, 'Klaar voor de Start’ en 'Wakker met een wijsje’ is deze musical een feest voor iedereen van 5 tot 99! Want wie is er nou niet groot geworden met Kinderen voor Kinderen?!

3. Vis á Vis speelt EXIT - 12 augustus tot en met 19 september - Almere Strand

EXIT vertelt de komische fabel van de gebroeders Van Rees en hoe zij omgaan met hun (on)sterfelijkheid en erfenis in de breedste zin van het woord. Dit alles vindt plaats in een buitenissige omgeving waar meer gebeurt dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Dan blijkt dat niets is wat het lijkt.

EXIT speelt nog van 12 augustus t/m 19 september nabij Almere Strand. Vooraf aan de voorstelling kun je dineren in restaurant de Rode Haring. Parkeren is gratis en de tribune is overdekt.

4. Theaterfestival Boulevard - 6 tot en met 16 augustus, Den Bosch

Theaterfestival Boulevard is een toonaangevend zomerfestival , voor jong en oud, van 6 t/m 16 augustus in en om de historische binnenstad van Den Bosch.

Elf dagen lang barst de stad uit zijn voegen met theater, dans, muziek, performance, kleinkunst, straattheater en beeldende kunst. Er staan voorstellingen in de theaters, concertzalen en in musea, én op locatie in oude fabrieken, stadsparken, achtertuinen, nieuwbouwwijken, cafés en op straat. Theaterfestival Boulevard is overal.

Het programma is gedurfd en gevarieerd: een aanbod van eigenzinnige podiumkunstenaars uit Nederland en Vlaanderen en internationale regisseurs en choreografen. Dit jaar biedt Theaterfestival Boulevard op festivalplein TRAMKADE een gloednieuw verdiepingsprogramma waarin publiek en kunstenaars elkaar aan lange tafels treffen.

5. Noorderzon - 20 tot en met 30 augustus - Groningen

Van 20 tot en met 30 augustus biedt het Groningse festival Noorderzon nationale en internationale voorstellingen in het festivalhart in het Noorderplantsoen en verspreid door de binnenstad van Groningen.

Het Groningse dansgezelschap Club Guy & Roni opent deze editie met de wereldpremière van Phobia, een internationale voorstelling in samenwerking met dansgroep En-Knap uit Ljubljana (Slovenië) en Slagwerk Den Haag.

Behalve het hoofdprogramma biedt het festival ook een brede randprogrammering met een internationaal muziekprogramma, voorstellingen in zeecontainers en een mini-literatuurfestival. Ook worden er in aanloop naar het festival activiteiten georganiseerd ter ere van het vijfentwintigjarig bestaan.