Maandag 15 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Judy Garland

Jurk Judy Garland uit Wizard of Oz te koop

De jurk die Judy Garland droeg in de film The Wizard of Oz (1939) is te koop. Het beroemde kledingstuk wordt in november aangeboden door veilinghuis Bonhams tijdens een veiling van film-memorabilia in New York.
Door BuzzE

Verwacht wordt dat de jurk een bedrag tussen de 730.000 euro en 1,2 miljoen euro zal opbrengen, meldt New York Daily News.

Hoofdpersoon Dorothy Gale, gespeeld door de toen 17-jarige Garland, zong en danste op robijnrode schoenen en in een blauw-wit geblokte jurk in de populaire film. De actrice kreeg er een Oscar voor.

Voor de opnames had ze ongeveer tien exemplaren van de jurk tot haar beschikking, maar veel zijn door filmstudio MGM gerecycled om opnieuw te gebruiken voor andere films.

Gebruikssporen

De jurk heeft duidelijk gebruikssporen, maar dat maakt hem volgens Catherine Williamson van veilinghuis Bonhams juist extra bijzonder. Bij de nek zijn zichtbare zweetplekken, maar hij verkeert een goede conditie.

Williamson denkt dat er voor de jurk enorm veel aandacht zal zijn. "Het is een van die filmkostuums die direct identificeerbaar zijn. Je weet meteen dat dit de jurk is die Judy Garland droeg in The Wizard of Oz. Ze droeg de jurk de hele film, die een echte klassieker is."


Lees meer over:

the wizard of oz

Aanbevolen artikelen