Pepijn Gunneweg geniet van het leven na de Ashton Brothers, de theatergroep die hij in het najaar verliet. "Het is heerlijk om niet meer dat gehaaste gevoel te hebben."

Dat vertelt de 39-jarige acteur en presentator in Viva.

"Zestien jaar lang combineerde ik optreden met de Ashton Brothers met het presenteren van de BZT show, Het klokhuis en andere losse klussen. Dat was pittig." 

Gunneweg vervolgt: "Op den duur ging me dat tegenstaan. Ik zag mijn dochtertje amper, zat met tegenzin in de auto en in de kleedkamer hield ik mijn tranen in. Het werd werk. Terwijl ik met mezelf had afgesproken nooit iets te doen omdat het werk is."

'Doodongelukkig'

Na een val tijdens een repetitie, waarbij hij een zware hersenschudding opliep, besloot de acteur te stoppen. "Het was een week voor de eerste try-out. The show must go on, dacht ik. Het kostte me veel energie het tempo op het podium bij te houden en ik werd er behoorlijk depressief van. Op een gegeven moment zag ik de agenda voor 2017 in beeld komen en dacht: hier word ik doodongelukkig van. Daar stopte het voor mij. De andere mannen zijn doorgegaan, gelukkig."

Gunneweg speelt van 12 tot en met 23 augustus in de Kinderen voor kinderen-musical Waanzinnig gedroomd in het DeLaMar Theater in Amsterdam.