Henriëtte Tol kan niet wachten tot de theaterversie van de tv-serie Bloedverwanten in première gaat. Ze hoopt in het theater de reacties van het publiek te kunnen horen en voelen.

Vanaf half september prolongeert Henriëtte Tol op het podium de rol van Esther de Winter, de mater familias.

De actrice vindt het juist leuk dat de serie de overstap maakt naar het theater. "De serie was drie seizoenen lang een enorm succes op televisie - er keken gemiddeld meer dan een miljoen mensen", aldus Tol.  

"Op een gegeven moment ontstond het idee dat we er misschien wat meer mee zouden kunnen gaan doen: hoe zou dit verhaal zich kunnen ontwikkelen in het theater? Het is ook voor ons als cast een leuke uitdaging. Een serie wordt toch redelijk kris-kras door elkaar gedraaid, nu spelen we elke avond in één spanningsboog. En het is leuk om als Esther eens de reacties van het publiek te kunnen horen en voelen."

Voorverkoop

De voorverkoop gaat volgens de actrice vrij goed. "Het loopt heel goed, er is veel animo. Ik denk toch dat dat vooral mensen zijn die de serie kennen en willen weten hoe het verder gaat. Ik merk ook op straat dat Bloedverwanten nog steeds erg leeft. Ik word vaak aangesproken met de vraag wanneer het nou verder gaat. 'Kom naar het theater!' zeg ik dan."