De organisatie van de Zomercarnaval Straatparade in Rotterdam beslist zaterdagochtend, gezien het verwachte slechte weer dit weekend, of het evenement doorgaat.

Dat heeft de organisatie vrijdag laten weten. "Alle bezoekers van de Zomercarnaval Straatparade worden geadviseerd om de berichtgeving rondom het evenement in de gaten te houden alvorens van huis te vertrekken", aldus de organisatie Ducos Productions.

Stormachtige wind

Het KNMI waarschuwt voor stormachtige wind met zware windstoten, veel bewolking en af en toe een regenbui. Voor Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Flevoland, Friesland, Groningen en Drenthe geldt code geel, een waarschuwing voor gevaarlijk weer.

Bij het Zomercarnaval houden ze de weersverwachting nauwlettend in de gaten. "We zullen op basis daarvan de nodige maatregelen nemen. Het is duidelijk dat we wel eens betere jaren hebben gehad." Elk jaar staan honderdduizenden mensen langs de kant van de weg om naar de duizenden dansers en danseressen te kijken.

Andere festivals

In Utrecht is theaterfestival De Parade. Dat programma is nog niet aangepast en het is ook niet duidelijk of dat überhaupt nodig is. Het is nog niet bekend wat de Zwarte Cross in Lichtenvoorde, het Amsterdamse Bostheater en het Truckstar Festival in Assen doen.