Cabaretier Wart Kamps gaat de hoofdrol spelen in het toneelstuk De Therapiegeneratie. De voorstelling gaat half september in première, zo maakte het jonge theatercollectief Hartenjagers donderdag bekend.

Andere rollen zijn voor Daniel Cornelissen, Eva Maria de Waal, Steef de Bot, Mira van der Lubbe, Isis Cabolet en Oscar Aerts.

De tragikomedie vertelt over zes ambitieuze en populaire jongelingen die samenkomen in een praatgroep. Ze lijden allemaal aan een stoornis die wordt veroorzaakt door hun streven naar succes.

Het stuk is geschreven door Lykele Muus, die later dit jaar zijn debuutroman Eland presenteert. De regie is in handen van Job Gosschalk.

Kamps werd vooral bekend als onderdeel van het cabarettrio Rooyackers, Kamps & Kamps. Het gezelschap speelt momenteel een best of-voorstelling op de Parade.

De Therapiegeneratie is de eerste grote zaalvoorstelling van Hartenjagers, dat sinds 2011 bestaat. De voorstelling is van 16 tot en met 20 september te zien in het Compagnietheater in Amsterdam.