Online winkel Amazon heeft een fout begaan bij de uitgave van het nieuwe boek van Harper Lee Go Set a Watchman. Bij het boek ontbreken cruciale zinnen in het laatste hoofdstuk.

Dat meldt Daily Mail.

Het boek Go Set A Watchman is sinds afgelopen woensdag te koop. Duizenden mensen hadden dit boek van tevoren al besteld. Bij het drukken van het boek is echter iets misgegaan. Hele gedeeltes ontbreken in het laatste hoofdstuk, in totaal negen zinnen.

Amazon heeft excuses aangeboden en stuurt direct nieuwe exemplaren op naar de gedupeerden. Ook stuurden ze een e-mail met de ontbrekende zinnen.

Go Set a Watchman is de tweede roman in vijfenvijftig jaar van Harper Lee. Het boek werd al in de jaren vijftig van de vorige eeuw door Lee geschreven. Het typoscript werd vorig jaar augustus herontdekt in het archief van Lee, in haar woonplaats Monroeville, Alabama. Het was destijds afgewezen door de uitgeverij.

In 1960 brak Lee door met To Kill a Mockingbird, haar debuutroman over racisme. Sindsdien zijn er veertig miljoen exemplaren van verkocht.