Emile Ratelband presenteert volgende week zijn boek over zijn eerder dit jaar overleden vriendin Gitta de Wit. Het boek heet Eindelijk had liefde een naam. Mijn elf maanden met Gitta.

De 45-jarige De Wit is half april overleden aan een hartstilstand.

Begin mei liet Ratelband (66) zijn volgers op Twitter weten dat hij aan een boek over haar begonnen was. Hij vertelt daarin onder meer over hun ontmoeting, het verloop van de relatie en hoe hij na haar dood de draad weer oppakt.

De positiviteitsgoeroe zal het boek op 22 juli overhandigen aan de directeur van de Hartstichting. De volledige opbrengst van het boek gaat ook naar de stichting, zo maakt Ratelband bekend in een persbericht.

Uit een bijgevoegd citaat blijkt dat De Wit volgens hem gewild zou hebben dat hij het boek zou schrijven. ''Boven haar graf hoor ik Gitta's stem en zij zegt: Schrijf een boek over deze elf maanden zodat een ieder kan lezen wat ik jou heb geleerd en jou tevens heb bevrijd van iets ouds en onbewust zodat ik met dat voorbeeld voort kan leven in anderen en in jou", schrijft Ratelband.