Het boek dat Emile Ratelband heeft geschreven is al naar de drukker gestuurd. In het boek beschrijft Ratelband hoe hij zijn vriendin Gitta, die eerder dit jaar overleed, ontmoette

Dat vertelt Ratelband aan de website Bekendeburen.nl.

Kort na het overlijden van Gitta besloot Ratelband een boek te gaan schrijven over zijn relatie met haar. Hij vertelt over al hun belevenissen en romantische momenten.

Het boek is inmiddels naar de drukker gestuurd en dus bijna klaar voor verkoop. Ratelband vertelt de website nog geen idee te hebben over hoe hij de lancering aan gaat pakken. “Ik heb nog geen enkel goed of origineel idee hoe ik het boek zal gaan lanceren. Het kan ieder moment van de persen komen en dat moet ik het wel weten. Gitta verdient het dat ik dit op een originele manier zal gaan doen.”

Strubbelingen

“Ik heb echter werkelijk geen idee. Ik hoop dat dit komt op het moment dat ik het boek werkelijk in handen heb, anders heb ik een probleem. Maar wellicht heeft iemand anders nog een goed idee.”

“Het komt ook door de strubbelingen die ik opnieuw heb met mijn ex-vrouw. Dat houdt maar niet op en kost me bakken met energie. Het gaat ten koste van veel andere zaken, zoals het boek.”

Ratelband begon begin mei met het schrijven van het boek. De vijfenveertigjarige Gitta overleed half april aan een hersenbloeding.