Voor het eerst sinds 1995 (The Quasimodo Gambit) verschijnt er een stripboek met een nieuw verhaal over de beroemde actieheld James Bond.

Dat meldt The Guardian dinsdag.

Warren Ellis is als schrijver aangewezen om maar liefst zes verhalen te schrijven, die gebundeld worden in de reeks VARGR. Jason Masters is verantwoordelijk voor de tekeningen.

James Bond keert na een missie in Helsinki terug in Londen, waar hij het werk overneemt van een gevallen agent. "Maar in de stad zijn er al plannen gemaakt om Bond het zuur te maken tijdens zijn nieuwe missie in Berlijn", laat uitgever Dynamite weten.

Fan

De schrijver is een groot fan van de James Bond-stripboeken, die vooral in de jaren tachtig en negentig verschenen. In een interview in 2002 vertelde Ellis dat James Bond het enige personage is waarover hij ooit zou willen schrijven.

Musical

Ook is er een musical over de 007-agent in de maak. Producent Merry Saltzman, zoon van de producent van de eerste Bondfilms, heeft de rechten bemachtigd om James Bond: The Musical naar de theaters op Broadway in New York en naar Las Vegas te brengen.

De voorstelling staat gepland voor eind 2017 of begin 2018. Auteur Dave Clarke maakt het scenario, de muziek en liedjes worden geschreven door country-componist Jay Henry Weisz. Het is nog niet bekend wie de hoofdrollen spelen.