Modehuis Louis Vuitton heeft een klein museum geopend vlakbij Parijs. Eerder dit jaar opende het merk al een groot museum in Bois de Boulogne in Parijs.

Dat meldt Women's Wear Daily zondag.

De expositieruimte, getiteld La Galerie, is ongeveer zevenhonderd vierkante meter groot en bevindt zich op historische Louis Vuitton-grond in de Parijse voorstad Asnières-sur-Seine. Op deze grond staan het voormalig familiehuis en de ateliers waar de meest exclusieve Vuitton-items worden gemaak.

Platformschoenen

In het museum zijn vierhonderd voorwerpen en documenten uit het archief van het huis te vinden, verdeeld over twee verdiepingen. Het familie-archief is reusachtig en bestaat  uit meer dan 26.000 voorwerpen en 165.000 documenten. De voorwerpen in de tentoonstelling variëren van een koffer van couturier Paul Poiret tot de persoonlijke collectie van de Vuitton-familie, met bijvoorbeeld een paar platformschoenen uit de zeventiende eeuw.

De curator van de expositie stelt: "Deze expositie is totaal niet chronologisch. In plaats daarvan wilden we gewoon een indruk geven van het enorme aantal voorwerpen dat de familie in haar bezit heeft."