Cultuurcentrum Het Huis van Katoen en Nu in Almelo wijdt deze zomer een expositie aan de spreuken en rekwisieten uit show van cabaretier Herman Finkers. 

De titel van de expositie luidt 'Niets zo charmant als een spreuk aan de wand', één van de bekendste zinnen uit het rijke repertoire van de Twentse komiek.

Vrijwilligers van Het Huis hebben meer dan vijftig spreuken van Finkers verzameld en ingelijst. Verder bestaat de tentoonstelling uit allerlei kostuums en attributen uit zijn theaterprogramma's. Zo is de beroemde berg van Vaals uit 'Kalm aan en rap een beetje' te zien en worden er diverse beroemde fragmenten uit zijn oude shows vertoond.

Bij de opening van Het Huis van Katoen en Nu eind vorige jaar was al aangekondigd dat Finkers een eigen zaal zou krijgen, waar hij met regelmaat exposities zou gaan inrichten. 'Niets zo charmant als een spreuk aan de wand' is van 4 juli tot en met 30 september te zien in het cultuurcentrum in Almelo. De toegang is gratis.

De cabaretier werkt op dit moment aan zijn Oudejaarsconference. Finkers gaat vanwege zijn gezondheid niet met de show op tournee. Het is de eerste maal dat de beroemde Twent een Oudejaarsconference maakt. Hij was zes jaar geleden voor het laatst in het theater te zien. In het veelgeprezen programma Na de pauze vertelde hij openhartig over zijn strijd tegen de chronische lymfatische leukemie waar hij aan lijdt.