Op de kinderpostzegels staan dit jaar foto's van de Gouden Boekjes. Maar of het Bij Kiki thuis, Plofje de olifant of Kareltje wordt, blijft nog een verrassing.

Dat maakten de Stichting Kinderpostzegels en PostNL maandag bekend. Vanaf september kunnen Nederlanders weer kinderen aan de deur verwachten die de postzegels verkopen.

De serie Gouden Boekjes is bij veel mensen bekend om de verhaaltjes, illustraties en natuurlijk de gouden rug van de boekjes. "Het zijn beelden die een breed publiek aanspreken. Ze zijn tijdloos, vrolijk en universeel", vertelt Rabia Alibaks van de stichting. Wereldwijd zijn meer dan 1500 Gouden Boekjes verschenen, die in totaal meer dan 3 miljard keer zijn verkocht.

Corbijn

Elk jaar staan op de Kinderpostzegels andere, opvallende beelden. In 2013 waren het afbeeldingen van fotograaf Anton Corbijn, die op de postzegels kwamen. Vorig jaar gingen ruim 185.000 kinderen van bijna 5000 scholen langs de deuren om zegels met daarop plaatjes uit het Rijksmuseum te verkopen.

De Stichting Kinderpostzegels steunt projecten in binnen- en buitenland om kinderen een veilige omgeving en een kans op een goede ontwikkeling te geven. Met de opbrengst zijn afgelopen jaar ruim 855.000 kinderen gesteund.