Dancefestival WiSH Outdoor brengt dit jaar een hommage aan schilder Vincent van Gogh. De inrichting en het podium van de grootste festivaltent op het terrein zijn geïnspireerd op het wereldberoemde werk Starry Night dat Van Gogh schilderde in 1889.

Dat heeft een woordvoerder van WiSH zaterdag bekendgemaakt. Het project is een samenwerkingsverband met Van Gogh Brabant, vijf Brabantse gemeenten waar Van Gogh kortere of langere tijd in zijn leven verbleef.

De organisatie ziet in de samenwerking met het populaire dancefestival een unieke kans om een jonger publiek te bereiken. WiSH Outdoor grijpt het idee aan om het publiek te inspireren met een vernieuwende kijk op de beroemde schilder.

Herdenking

Beide organisaties spelen in op de steeds grotere groep buitenlandse bezoekers in Nederland. Wereldwijd is Vincent van Gogh een van de bekendste kunstenaars ooit. Dit jaar is het 125 jaar geleden dat hij overleed. Daarom wordt op talloze manieren aandacht besteed aan zijn werk en zijn leven. Zo heeft ook het Bloemencorso in Zundert dit jaar als thema Van Gogh.

Het WiSH Outdoor dancefestival vindt op 3, 4 en 5 juli plaats in Beek en Donk. Er zijn optredens van onder anderen Sunnery James & Ryan Marciano, Showtek, Mr. Polska, Kensington en Typhoon.