Na schoenen en kleding kan Kanye West ook het ontwerpen van een boekomslag aan zijn portfolio toevoegen.

De rapper is goede vrienden met pastoor Rich Wilkerson Jr., die ook het huwelijk tussen West en Kim Kardashian voltrok. Dus ging de rapper gelijk akkoord toen de pastoor hem vroeg een kaft voor zijn nieuwe boek, Sandcastle Kings, te ontwerpen.

"Ik vroeg hem of hij het wilde doen en hij toonde zich gelijk erg enthousiast", vertelt Wilkerson aan People.

West heeft gekozen voor een minimale opzet met de initialen van de titel prominent op de cover in een sierlijke graffitistijl. "Het is meer kunst dan dat het een kaft is", vertelt een tevreden Wilkerson. "Het is strak, minimalistisch en simpel, met grote penseelstreken. Het is precies wat ik hoopte dat het zou zijn."

'Geweldig artiest'

De twee zijn volgens de pastoor goede vrienden en spreken elkaar regelmatig. "We praten iedere week over verschillende dingen zoals kleding, muziek, architectuur en Jezus. Hij is een geweldig artiest en ontwerper."

Het boek Sandcastle Kings gaat over het geloof in Jezus en hoe het dagelijks leven in de weg kan zitten van dat geloof. Kanye West maakte eerder al geen geheim van zijn relatie met Jezus; in 2004 bracht hij zelfs met groot succes het nummer Jesus Walks uit.