Acteurs Dave Mantel en Mark van Eeuwen gaan de titelrol spelen in de musical The Bodyguard. De twee acteurs delen de rol.

Dat maakt producent Albert Verlinde van Stage Entertainment donderdag bekend.

De voorstelling, met muziek van zangeres Whitney Houston, is in het seizoen 2015-2016 in het Beatrixtheater in Utrecht te zien. De vrouwelijke hoofdrollen worden gespeeld door Romy Monteiro en Carolina Dijkhuizen. De bodyguard hoeft overigens in de voorstelling niet te zingen.

De musical is gebaseerd op de succesfilm uit 1992, over een zangeres en haar relatie met de bodyguard die ze krijgt nadat ze bedreigingen heeft ontvangen.

"Het is eigenlijk een kruising tussen een musical en een popconcert. Het romantische verhaal wordt afgewisseld met enorme concert-acts die doen denken aan de shows van Madonna en Beyoncé." Hits als One Moment in Time, I Wanna Dance with Somebody en I will Always Love you worden in de Nederlandse versie niet vertaald.

Nederland is het eerste land na Groot-Brittannië waar het stuk te zien zal zijn. "We gaan met ons eigen creatieve team een geheel eigen versie maken", belooft Verlinde.

De regie is in handen van Carline Brouwer, die eerder onder meer Sister Act maakte. De voorstelling is vanaf half september in het Beatrixtheater te zien.